lørdag 25. juni 2016

Youth World cup...

Jentene klarte seg fint på flyturen og fikk en natt på hotell i Sydney før de reiste videre med minibuss og henger. På veien fant de et sted de kunne klappe og hilse på kenguruer. Jentene hadde nå plukket med seg deres trener fra New Zealand, og fikk mulighet til å bli kjent med henne. Noen skravlet mer en andre, på den lange bilturen. 

Været var utfordrende og kaldt. Det blåste og regnet. Jentene fikk trukket hester og var relativt fornøyde med gjengen de endte opp med. Fordelen med en trener fra New Zealand er at også hun kjenner folk og hester fra denne siden av jorden. Åpningssermonien gikk unna, og gaver mellom landene ble delt ut. Japan er den minste nasjonen. De stiller med to ryttere, og to voksne. De ungene får ridd tenker jeg. 5 hester, to ryttere 8 klasser. Heftig. 

Hestene er lånt ut av frivillige. De er så positive. De er happy, de er her for ungene. Frivllige som forer, holder øye med hester, jenter og stall. Glade positive mennesker med dugnadsånden vel i behold. Her har vi noe å bli inspirert av.

Cuttinghestene er også trukket. 2 forskjellige hester. Dette er vel spennende. Egentlig en merkelig konkurranse. Du får altså litt tid til å ri en hest du skal cutte kuer med et par timer senere. Cutting er jo ikke en sport i Norge en gang. 

Alle hestene må gå, alle jentene må konkurrere. Det er en kabal. Alle skal få delta, man må bruke hestene lurest mulig og de jentene som passer til de enkelte hestene bør ri. Det gjør at man kanskje ender opp med å ri en helt annen gren en den man var instilt på fordi man går godt overens med den hesten som er god i akkurat DET. 


Hittil ser det ut til at Aurora skal ri Cutting, Hunter og Ranch riding. Dette påtross av at henne absolutte styrke er i trail.

I 2015 
Fikk hun: 
Norgescup vinner trail
Klubbmester i Lommedalen kjøre og rideklubb
Klubbmester i trail Silverado (Wran)
Internatinal High point vinner i trail (Snappy)


Den ene hesten er veldig stor, og da er det mer naturlig at en av de større jentene rir den i trail....

Når det er sagt så er det INGENTING som er sikkert før starten går. De har såvidt fått ridd hestene og det hele er som en gåte man skal løses. De har hester som er gode i noen grener, og andre som er gode i andre, og en som ikke er spesielt god til noe. Når skal den inn? Hvem skal ri den?Og hvilken klasse skal evt ofres for dens manglende kompetanse?
De har hester som noen liker og andre ikke liker, også er det noen store og noen små. 

Nå har heldigvis Aurora trent Ranch riding og fått startet det 3 ganger denne våren, så det er bra. Huntersitsen hennes er slett ikke verst og hun går bra overens med de hestene som passer i disse klassene. 

Vel ingen vet hvem og hva helt enda, ikke engang Kimberly. Det må ris mere, de må bruke tiden godt til å bli kjent med hestene. 

Cutting og Reininghestene er utenomdisse, så de får man rett og slett bare tildelt, og så får man minimalt med tid til å bli kjent med de før man konkurrerer samme dag. 

I morgen er altså første konkurranse dag! Stay tuned.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar