søndag 26. juni 2016

Sølv til Norge!



Cutting, en sport vi ikke har i Norge, en sport der du skal skille en ku fra flokken, og skal holde den der. Den skal ikke løpe tilbake. Det er deg og hesten mellom kalven og flokken. 

Aurora har ridd på 3 cutting cliniker i Norge. Tre forskjellige hester. Det har vært noe av styrken hennes. Hun har ridd forskjellige hester hele veien, og enda flere det siste halve året. Jeg tør si det er en forutsetning for å gjøre det bra på et arrangement som youth world cup. 

I dag kom eieren til hesten for å finne Aurora. En søt dame mellom 50 og 60 år. Hun var glad i hesten sin og ville fortelle Aurora om den. Dameridd, yes tenkte jeg. 

Den minnet litt om Snappy og hun syntes selv den var en god mix av hestene hun red hos Andy. 

Hun var først med på clinik. De gikk igjennom basisen. Japan f.eks har aldri tidd Cutting. Ikke kan han et ord engelsk heller. 

Aurora var nummer 4, og red til 74 poeng. 9 ryttere til skulle inn! 
Den eneste som slo henne var USA. De fikk 76.... 

Følelsen av å få medalje, at alle syntes hun var flink, og trodde dette var noe hun virkelig kunne. Hun kunne det jo, var ikke tvil om det, men at hun hadde klart å tilegne seg ferdigheter nok til en sølvmedalje, var rått. 

Magisk og gøy... 
Det var bare et problem. Hesten hun skulle starte i neste klasse kom sist. Til og med slått av Japan. 

Sist inn i klasse to med en hest som virkelig ikke ville! Den vil ikke stoppe, den så ikke på kuene, det er bare vondt å se på at hun kjempet med hesten. 

Fra (nesten) topp til bunn. 

Hesten ble sist IGJEN. Skuffet, men ikke lenge. Dommeren tok Aurora i hånda og ba hun huske det gode rittet hun hadde hatt og at hesten, den var ikke særlig grei. 
Danskene kommenterte "at den var ikke vidre sød". 
Det hjalp veldig. Han som red den forrige runde fikk over 70 denne gang, så han var også flink. Det var ikke denne hesten. 

Sånn er det nå en gang når man trekker hester. Noen får bedre en andre. 
En cuttinghest som ikke cutter, er nyttesløst. Selvfølgelig irriterende når man VET hun ville gjort det bra igjen, på en av de andre hestene. 

Uansett. 1 sølv ble det! Et sølv i ungdoms VM. Der Aurora konkurrer mot nasjoner som er vanvittig gode i cutting. Australia, New Zealand, USA, Tyskland, Canada, Israel og Italia var sterke nasjoner. 

Veien til western-VM, førte deg til den første medaljen i youth world cup 2016. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar