søndag 12. juni 2016

Grevagården, stevne i "det store utland"



Laget planla tidlig å konkurrere på Grevagården i Sverige. Siden formen til Snappy var mer ambivalent i fjor var jeg litt tilbakeholden, men etter å ha cashet inn premier i fin stil med kalde høver, var det bare å sele på og dra over grensa.

Litt styr er det når man ikke har carnet. Da må man fylle ut side opp og side ned med papirer, og momsen på hesten må legges igjen på Svinesund.

Det gikk relativt greit.

Veiene i Sverige er supre for hest på henger, og Grevagården viste seg fra sin beste side. Kule Snappy brydde seg lite om at han ble satt i en stall uten andre hester.
Vi kom frem torsdag kveld, og tok det med ro. Fredagen var det bare en showmanship klasse, og trening på kvelden.

Aurora er i utgangspunktet ikke satt opp til å gå showmanhip i youth world cup, men både hun og hesten har godt av klassen.



Her på Grevagården hadde de ikke ungdomsklasser. Så Aurora må konkurrerer i Open. Open er klasser for voksne profesjonelle som tjener penger på sporten. Det være seg om de underviser, eller har hester i trening eller for salg. Her finner du de mest erfarene og de vanskligste mønstrene. Hadde jeg som mor skulle startet hadde jeg sluppet "billigere" unna, da jeg kunne startet amatørklassene, men da må du være over 19.



Litt real konkurranse er bra. Snappy og Aurora ble nummer 8 av 18 i showmanship. Hun ble første uplasserte, men var kjempefornøyd! Det hadde hun all grunn til å være.

Da konkurransen av over tok vi noen timer i badeland for litt avveksling.


Lørdagen var det tettere program. Trail, horsemanship og ranch riding. Trailen gikk bra!
Her ble det en 3. og en 5. ( to dommere som dømmer og du får plassering fra begge. ), og en 6.plass.
Veldig veldig bra i denne gjengen her!. I horsemanship  dro hun og Snappy en fantastisk 3. plass! Det var helt supert. Du får score i alle grener så du kan konkurrere med deg selv i denne sporten og 78 poeng var vi godt fornøyd med. Her konkurrerte hun også mot voksne "proffe" folk.

I ranch riding fikk hun en 3. plass i hard konkurranse mot mennene. Snappy snublet forna dommeren og ble dømt for en "break of gate". Litt uflaks, hadde de sittet på andre siden hadde de lettere sett at han snublet og ikke brøt gallopen. Alle momentene satt som bare det, og en 3 plass er likevel bra det.




For en dag og for en oppkjøring til VM.




Søndagen kom plutselig nervene kastet på, og Aurora red trail som om hun hadde stjålet både salen og hesten. Noen fortvilte tårer kom og frustrasjonen over egen prestasjon var stor. Da er det bra når du kliner til og rir en langt bedre runde i neste klasse.

Nerver og nedturer må også takles, og øves på. Det er en del av opplegget. Det er lett å takle en seier, ikke så lett å takle dårlige runder. Likevel så hektet de innpå og kan se tilbake på strålende prestasjoner på Grevagården.

Hun har fått konkurrert i ranch riding 3 ganger denne våren. Den er en ny gren på youth world cup, så det er bra. Cutting blir det mest spennende. Det har hun jo ikke ridd mange gangene, og ikke siden turen til Andy i USA i februar.

Trail har hun ridd mye, nå i det siste på Snappy, men hun har konkurrert på mye forskjellig i trail, så der har hun erfaring fra både den ene og andre typen hest.

Horsemanship går mye på sits, og den har kommet seg betraktelig med de 20 cm hun har vokst det siste året.

Dagene går fort og jentene teller ned. Om kun kort tid skal de konkurrere på nye arenaer, på nye hester, med ny trener mot ungdommer fra hele verden.

Da hjalp det i alle fall på med en opptur i Sverige før man drar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar