fredag 26. februar 2016

Red Bluff Daily News 😎



To day at Andy Adams ranch, we got a visit from a journalist. She was making a story about Andy and Aurora. She also wantet my blog adress. Both mine ( Henriette) and this one. I told her that all the blog post are i Norwegian, but I will try to translate them, and that my blog is more of a diary, and that I would not think that it would be so interessting to read. But for those who are, the adress is 

stjernebloggen.blogspot.com (use google translate 😉)

Follow Aurora and her Journey on Instagram: veien_til_westernvm

Aurora also has her own instgram and she would love more followers: rorikb

Most important is this one, and I will translate the previous post, and write the next ones in both languages. It is fun for our new amercian friends to follow the journey towards Youth World Cup in 
Tamthworth Australia.

I can be pretty bad in Norvegian spelling, so I cant imagine how this will work out in english, but I will do my best. Hope you like what you read.



torsdag 25. februar 2016

Amrikansk cuttingeventyr.

PÄ Youth World Cup er cutting en av klassene. Aurora har vÊrt med pÄ 3 cutting-clinicer med Andy Adams i Norge, og da hun fikk bli en del av laget, undersÞkte vi muligheten for Ä komme til Andy en uke i vinterferien. Vi hadde flaks, han hadde tid.

For i det hele tatt Ä ha noe Ä stille opp med bÞr man ha ridd en cuttinghest, og tilbragt litt tid med kuer. NÄ er det jo ganske freskt Ä tenke at man kan lage en cutting-dronning pÄ en uke, men mer erfaring en fÞr man dro sitter Aurora iallefall igjen med.

Vi flÞy Sas over og var heldige. Flyet var halvfullt, sÄ vi kunne breie oss ut og sove pÄ veien.
Vel fremme havnet vi midt i den verste rushen og var rimelig lei av Ä reise da vi endelig ankom reisemÄlet i Greber, litt uten for Red Bluff.


Vi ble vist campingvogna, og gikk rimelig raskt i seng.
Morgenen etter skulle dette cuttingeventyret starte.

Vi vÄknet til strÄlende sol, og fint fÞrste inntrykk. Fine paddocker, fine hester, fint omrÄde.



Det var bare Ă„ komme i gang. 2 hester, Harley og Pride skulle lĂŠre Aurora om cutting.

Den fÞrste dagen var Aurora sÄ redd innimellom at hun selv sa hun holdt pÄ Ä kaste opp, samtidig syntes hun det var kjempe gÞy.

Det var rett pÄ med kuer, her nytter det ikke Ä kaste bort tiden.

Andy anser seg selv som en horseman ikke en trainer. Han er oppvokst med en far som kunne lese enhver hest, og har tatt denne egenskapen med seg.
Han er fantastisk flink bÄde med mennesker og dyr.

Hvor starter man med en norsk jente pĂ„ 12 som er rimelig grĂžnn? I Norge red de pĂ„ flagg, ikke ku. Dette lĂŠrer deg momentene, hvordan du skal stoppe hesten og drive den i en annen retning. Å skille ut en ku fra flokken, og sĂ„ holde den vekk er noe ganske annet.

Hestene og Aurora fikk god kjemi, og utfordret henne pÄ hver sin mÄte. Den ene vet godt hvordan den vil ha jobben gjort, den andre mÄ ris!


Svetten rant og Aurora var sliten nÄr fÞrste dag var over.
I mellom rideÞktene brukes tiden til Ä se hvordan Andy rir og hÄndterer sine andre hester. Det er masse Ä lÊre.

NÄr vi fÞrst er her i statene benyttes ogsÄ sjansen til Ä handle bÄde boots, bukser og showklÊr. SÄ nÄr ridningen er over for dagen benytter vi tiden til Ä shoppe.
Redbluff er ikke akkurat verdens navle, men vi finner noe av det vi er ute etter om ikke annet.

Det er ikke bare teori. Vi har ogsÄ sittet med Andy og sett pÄ cuttingklasser pÄ TV som han har dÞmt. Han kommenterer og lÊrer oss mest mulig pÄ kortest mulig tid.
Dette er ekstremt nyttig og kommer helt klart til Ä vÊre en forutsetning for Ä skjÞnne hva man driver med nÄr man kommer pÄ Youth World Cup


Jetlag og mange timer pÄ hesteryggen tar pÄ, og gir kanskje en forsmak av hva som venter til sommeren. Etter tredje dagen til hest, var det tidlig i seng. En sliten kropp og sÄr hals mÄtte lade opp til resten av cuttingeventyret.


De siste dagene kjempet vi litt med forkjĂžlelse, men Aurora sto pĂ„ og ble flinkere og flinkere. Det ble Ăžvd med klokke for Ă„ fĂ„ fĂžlelsen av hvordan det virkelig vil vĂŠre i en konkurransesituasjon. 

En uke er ikke lenge, og det i det hele tatt Ă„ lĂŠre seg en helt ny gren er ganske vilt. Det er litt som Ă„ bli tatt ut fordi du er god pĂ„ 800 meter lĂžp ogsĂ„ skal du konkurrere i orientering. Da er det greit Ă„ fĂ„ testet ut hva dette egentlig gĂ„r ut pĂ„ med en av de beste. 

Oppholdet sto til all forventing og Aurora klarte Ă„ skille ut 2-3 kuer pĂ„ angitt tid og fikk med seg tips og erfaring som hun mĂ„ bruke der borte. Vil tippe at de fleste andre i Australia har cuttet mer en en uke fĂžr de skal konkurrere. 

Dette var en vanvittig opplevelse og en super erfaring Ă„ ta med seg vidre uansett hvor veien mĂ„tte gĂ„. 







tirsdag 23. februar 2016

Ungdomssamling.

Frem mot junior-VM, skal jentene vĂŠre med pĂ„ 4 obligatoriske samlinger. Den 5.var nĂ„ i helgen. Cederic Leroux har trent jentene i et par Ă„r nĂ„, men har desverre ikke mulighet til Ă„ fĂžlge de til Australia. Denne helgen var de pĂ„ StensbĂžl i Kongsvinger og fikk virkelig kjĂžrt seg. De mĂ„tte bytte hester, bytte favorittgrener og organisere hvem som skulle ri hvem og hva. 

Aurora fikk prĂžvd seg pĂ„ Hunter. Dette er den engelske varianten i western. Her brukes engelsk utstyr, trinsebitt og hestene skal vise steg. Hunterhester er avlet stĂžrre en de fleste reining og cuttinghester som ofte er mindre og kompakte. 


Ungdomssamlingene er ikke bare for jentene tatt ut pĂ„ laget, den er for alle ungdommer som er interessert, og det er ogsĂ„ rom for voksne som vil vĂŠre med Ă„ ri for den aktuelle treneren. 

Jentene skal nĂ„ tenke pĂ„ hva de liker, og hva de er gode pĂ„ for Ă„ prĂžve Ă„ tilspisse seg litt mot VM. Siden man ikke vet hva slags hester man fĂ„r fĂžr man er der, er det greit Ă„ vĂŠre litt god i "alt". 

Aurora er en av de fĂ„ som har et forhold til cutting. Hun har vĂŠrt pĂ„ 3 cuttingcliniker i Norge, og skal snart til USA for et intensivkurs i cutting. 

Jentene pĂ„ laget har sine gode klasser, pĂ„ VM mĂ„ de prestere i flere. 
Alle hester og ryttere MÅ stille til start, sĂ„ man mĂ„ kunne prester i mer en Ăšn gren. 

Snappy fungerte fint pĂ„ samling. Han har trukket en tann, og fĂ„tt ny sal, sĂ„ nĂ„ hĂ„per vi 18-Ă„ringen holder noen runder til. 
Han har dog personlighet. De brukte 30 minutter pĂ„ Ă„ fĂ„ han pĂ„ hengeren pĂ„ samling. Da jeg skulle laste han for hjemreisen gikk han pĂ„, pĂ„ 2.forsĂžk. Jeg alene;-) 



En del sponsorklĂŠr og dekken fikk bli med pĂ„ samling. Flere pĂ„ vei inn, og flere er det plass til om noen vil sponse. 




Treningsplanen frem mot sommeren holder pĂ„ Ă„ fylles opp. FĂžlg med pĂ„ den spennende fortsettelsen og fĂžlg lagets egen Instagram og blogg for flere oppdateringer: 






tirsdag 2. februar 2016

Showmanship

Showmanship er en leieklasse der man skal ta seg godt ut. Holdningen til bÄde hest og " rytter" er under bedÞmning.

"The purpose of the class is to show the jugde how well you can show your horse"

Hesten skal vÊre velstelt, og den som fÞrer hesten skal vÊre "riktig" antrukket. Her teller det ikke med mest BLING, men passende klÊr er viktig. Man kan godt skille seg ut, men pÄ en positiv mÄte.

Det dreier seg om hvor flink man er til Ă„ presentere hesten, og hva slags holding man selv har. Å vĂŠre selvsikker og virke proff er et pluss, men man mĂ„ aldri glemme at hovedfokuset er pĂ„ hesten.

For Ä bli god i showmanship mÄ man trene mye, og dette er noe dommerene ogsÄ ser etter.

FÞrste stevnet Aurora var med pÄ, her med Mimmi.

Showmanship bunner ogsÄ i lederskap over hesten, og er en gren jeg kan anbefale alle. Hesten skal fÞlge deg og ditt tempo.
StĂ„ jevnt pĂ„ de fire bena i holdt, og ikke slippe den ene bakfoten fra underlaget i vendingene. SmĂ„ ting som for oss som ikke kan sĂ„ mye kanskje ikke legger merke til, men som er helt avgjĂžrende for resultatet. 

Her ser vi Snappy stĂ„ helt "square" med bena. 



MĂžnstrene man konkurrerer i, blir offentliggjort minst en uke fĂžr konkurransedag.

Her er et eksempel pÄ et mÞnster:




Legger ved en YouTube link fra youth showmanship: 
http://youtu.be/e8MpubEapwk




Aktuelle linker