onsdag 6. januar 2016

Veien til western-VM

I juni 2016 drar 5 spente jenter til Australia for å konkurrere i westernridning. Aurora er en av disse jentene og på denne bloggen kan du følge henne og laget på veien til VM.

Aurora er 12 år, og har konkurrert i western i 4 år. Hun har deltatt på en rekke clinicker og ridd på mange forskjellige hester.

Den første hesten hun konkurrerte var Sofus, en artig shetlandsponni med egne meninger. Han tok henne enten til topps eller til bunns.


Sofus sine beste klasser viste seg å være trail, som Aurora har gjort det bra i med andre hester senere.

Shetlandsponnier er ikke store, og desverre vokser man fra de. For å kunne fortsette å konkurrere måtte Aurora få seg ny hest.

Turen gikk til Belgia, og med hjelp fra Cedeic Leroux, norges ungdsomstrener, fant vi quarteren
Arc Snappy Madera.

Snappy var en 16 år gammel rutinert Quarter som fikk bli med hjem til Norge.
Han hadde litt startproblemer etter under og etter flyttingen. Men er nå frisk og rask og har dratt hjem førsteplasser på alle stevnene han har startet med Aurora i år.

Snappy får ikke være med til VM.
Når jentene konkurrerer får de utdelt hester fra vertslandet, han har likevel en stor rolle i oppkjøringen til VM. Han blir en av Auroras viktigste treningspartnere i månedene som kommer.



Aurora har en lillebror, Dennis.  Hans tålmodighet er avgjørende. Han er en av Auroras største supportere, og han blir jo med på denne reisen fremover. Han fungerer utmerket som hestepasser, sløyfebærer og støtte for søsteren sin.

Veien til western-VM inkluderer et helt lag, jentens familie og venner. Bli med og følg oss på denne reisen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar