tirsdag 19. januar 2016

Konkurransegrener og trening frem mot VM.




I youth worldcup er det åtte grener jentene skal konkurrere i. Noen av grenene kan vi ha tre deltakere, andre en.

Youth world cup 2016

De åtte grenene er:

Showmanship

Ranch Riding

Trail

Western horsemanship

Hunter under saddle

Hunt seat equitation

Cutting

Reining

Det er vanskelig å bestemme akkurat hva jenten skal ri før man er der. Det kommer an på hestene man får, hva de egner seg best til, og hvem som passer best til de forskjellige hestene.
Likevel er det jo hensiktsmessig at jentene starter grenene de selv liker best. Trail er kanskje den mest "populære" grenen blandt jentene, men de andre klassene står også sterk.

Jeg skal skrive litt om hver og en av grenene i månedene fremover så de som ikke kan så mye om western kan lese seg opp litt.

Cutting og Reining er vel det denne gruppa har færrest erfarne jenter som kan. Dette er adrenalingrener med fart!

Cutting går ut på å skille en kalv fra resten av flokken, få den til midten av banen og holde den der.
Aurora har vært på tre cuttingclinicker i Norge med en veldig god trener fra USA. Han heter Andy Adams og ble kåret til årets hestmann i statene i 2006. Aurora har bare ridd på mekanisk ku, og har ikke sittet på en vaskeekte cuttinghest, så om noen uker tar vi turen til Red Bluff California for å være noen dager hos Andy. Det blir et eventyr!


Enjoy magazine Andy Adams

Før vi reiser blir det tre helgeclincker, to i Lommedalen, og en med laget på Kongsvinger. I tillegg skal hun begynne å ri 4-åringen vår for å få en bredere erfaring og få hjelp til å utdanne en hest også.

Nå i vinter har vi fokus på mengdetrening, når snøen går er det lettere og mer hensiktsmessig å ri enda mere på banen en det det blir til nå.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar