tirsdag 19. januar 2016

Konkurransegrener og trening frem mot VM.




I youth worldcup er det åtte grener jentene skal konkurrere i. Noen av grenene kan vi ha tre deltakere, andre en.

Youth world cup 2016

De åtte grenene er:

Showmanship

Ranch Riding

Trail

Western horsemanship

Hunter under saddle

Hunt seat equitation

Cutting

Reining

Det er vanskelig å bestemme akkurat hva jenten skal ri før man er der. Det kommer an på hestene man får, hva de egner seg best til, og hvem som passer best til de forskjellige hestene.
Likevel er det jo hensiktsmessig at jentene starter grenene de selv liker best. Trail er kanskje den mest "populære" grenen blandt jentene, men de andre klassene står også sterk.

Jeg skal skrive litt om hver og en av grenene i månedene fremover så de som ikke kan så mye om western kan lese seg opp litt.

Cutting og Reining er vel det denne gruppa har færrest erfarne jenter som kan. Dette er adrenalingrener med fart!

Cutting går ut på å skille en kalv fra resten av flokken, få den til midten av banen og holde den der.
Aurora har vært på tre cuttingclinicker i Norge med en veldig god trener fra USA. Han heter Andy Adams og ble kåret til årets hestmann i statene i 2006. Aurora har bare ridd på mekanisk ku, og har ikke sittet på en vaskeekte cuttinghest, så om noen uker tar vi turen til Red Bluff California for å være noen dager hos Andy. Det blir et eventyr!


Enjoy magazine Andy Adams

Før vi reiser blir det tre helgeclincker, to i Lommedalen, og en med laget på Kongsvinger. I tillegg skal hun begynne å ri 4-åringen vår for å få en bredere erfaring og få hjelp til å utdanne en hest også.

Nå i vinter har vi fokus på mengdetrening, når snøen går er det lettere og mer hensiktsmessig å ri enda mere på banen en det det blir til nå.





torsdag 7. januar 2016

Sponsorjakten har startet! (sponset innlegg) Paddock A/S

Å reise 5 jenter og en trener til Australia koster mye. I tillegg kommer det en ganske "voksen" startavgift som skal dekke det hele. Hvert land får 5 hester utdelt, og det er en uke med treninger og cliniker i forkant av world-cupen.

Jentene har solgt lodd og kaker og arrangert eventer, men i det lange løp er ikke dette nok. Vi må ha sponsorer. Det har kanskje vært vanskelig å selge inn hele laget, så vi prøver å selge inn Aurora. Det er morsommere for mange å sponse lokale ungdommer, og kanskje noen de vet hvem er.
Pengene går til laget. Reklamen kan også ha større verdi der jentene selv bor om man får lokale sponsorer.

Jentene er sprett over Kongsvinger, Bergen, Stavanger, og Aurora i Bærum. Sponsorpotensialet er stort da med en sånn spredt georgrafi.

I dag fikk vi vårt første napp. Paddock hestebutikk på Røa. En liten og veldig trivelig hestebutikk vi gjerne ville reklamere for!



Aurora var så heldig å få dekkner til et hvert bruk. Dvs at når den hesten er på vei til ridehuset, er på trening, clinicker og stevner så går han med sponsordekken. Ridedekkenet trykkes med refleks, så her skal logene synes til alle tider.

Hun fikk en vest, fra den super hyggelige drivere June og hestemat fra en potensiell sponsor: Marstall.

En stolt og glad jente, og en mamma som dro rett til trykkeren på Bekkestua, Kavai russeklær for å fortsette fremdriften.

Mål og farger på trykkene må planlegges, for dette er bare starten.

Vi ønsker både lokale og nasjonale sponsorer. Dette kan jo sponsorene velge litt selv, ut i fra reklame-effekten de selv ønsker. Og vi tar i mot alt. Alt fra små gaver jentene kan lodde ut, til rene penger som går rett i reisekassa!

Denne gangen var det altså Paddock A/S.

Paddock A/S ligger på koselige Røa i Oslo.
June Strand Ingvorsen tok over butikken i desember 2015.
Paddock har holdt det gående i mange år og er kjent for sin gode service og atmosfære.
Dette har ikke blitt noe dårligere etter at June tok over. Her er alltid kaffen klar, og har hun ikke det du er ute etter skaffes det raskt.

Tusen takk for bidraget!

Nettsiden til Paddock

Facebooksiden til Paddock



onsdag 6. januar 2016

Veien til western-VM

I juni 2016 drar 5 spente jenter til Australia for å konkurrere i westernridning. Aurora er en av disse jentene og på denne bloggen kan du følge henne og laget på veien til VM.

Aurora er 12 år, og har konkurrert i western i 4 år. Hun har deltatt på en rekke clinicker og ridd på mange forskjellige hester.

Den første hesten hun konkurrerte var Sofus, en artig shetlandsponni med egne meninger. Han tok henne enten til topps eller til bunns.


Sofus sine beste klasser viste seg å være trail, som Aurora har gjort det bra i med andre hester senere.

Shetlandsponnier er ikke store, og desverre vokser man fra de. For å kunne fortsette å konkurrere måtte Aurora få seg ny hest.

Turen gikk til Belgia, og med hjelp fra Cedeic Leroux, norges ungdsomstrener, fant vi quarteren
Arc Snappy Madera.

Snappy var en 16 år gammel rutinert Quarter som fikk bli med hjem til Norge.
Han hadde litt startproblemer etter under og etter flyttingen. Men er nå frisk og rask og har dratt hjem førsteplasser på alle stevnene han har startet med Aurora i år.

Snappy får ikke være med til VM.
Når jentene konkurrerer får de utdelt hester fra vertslandet, han har likevel en stor rolle i oppkjøringen til VM. Han blir en av Auroras viktigste treningspartnere i månedene som kommer.



Aurora har en lillebror, Dennis.  Hans tålmodighet er avgjørende. Han er en av Auroras største supportere, og han blir jo med på denne reisen fremover. Han fungerer utmerket som hestepasser, sløyfebærer og støtte for søsteren sin.

Veien til western-VM inkluderer et helt lag, jentens familie og venner. Bli med og følg oss på denne reisen.