onsdag 12. februar 2020

Mini T

Western i Norge er lite. Det  er få stevner og til tider få konkurrenter med unntak av i reiningen. 
Snappy er gammel, han kan nok fortsatt gå noen gode runder, men fungerer best som barneponni og læremester her hjemme. 

Aurora har også «makset» det hun kan med han. Han har gått til 70 i reining, 74 i trail og har mange gode runder i horsemanship, showmanship og ranch riding. 

Han er en gullhest som vi er inderlig glad i. I jula trodde vi at han var ved veis ende. Han raste ned i vekt og «klappet» sammen. Vi har trukket to tenner på han før og var vel ganske bestemt på at vi ikke skal trekke flere. Gleden var stor da det viste seg å være en tannspiss og sår på tunga som var årsaken, og allerede samme dag spiste han bedre og begynte å legge på seg igjen. 

Vi har jo flere hester, men ingen western stjerner for øyeblikket. 
Nå liker Aurora å ri både sprang og dressur, og har fått mye ut av å ri det også, men nå er det YWC og EM som er i fokus! 

Forrige sesong gikk til å trene og starte James i showmanship, noe trail og ranch riding. 



Så hva endte vi opp med?

Verdens fineste Mini T 

Da vi fikk tilbudet om å kjøpe han slo vi til. Vi kjenner godt til hesten og Aurora har vært så heldig å få låne han på noen klinikker og viste hun hadde god kjemi med han. 

Han går det meste, så nå gjelder det bare å bli kjent. 

Han er uten tvil EM materiale og han er elsket av alle her fra første stund. Makan til trivelig hest skal man lete lenge etter. 

Motivasjonen fikk en kjempe boost, så nå trenes det som aldri før 💗🐴 




Bane og tur blir det på denne opprinnelige danske hesten. Det blir spennende å se hva disse to kan få til sammen. 🙏




onsdag 5. februar 2020

Update, og nye mål.

Her er det ikke skrevet på 3 år. Over 3 år siden ulykken med Sjokoladen. Ekstremt mye nedetid, mye hodepine, lite riding, skole og sosialt liv. 

Youth World Cup 2018, gikk likevel bra!
5 medaljer til Aurora, 7 til Norge totalt og en samlet 10.plass. 


 

Cutting, horsemanship og ranch riding var klassene Aurora fikk plasseringer i. Hele turen til Texas kan du lese mere om her: 
YWC 2020

Så hva gjør man når man har avsluttet sitt andre world cup med gode resultater? Trener videre?

Sjokoladen viste seg å ikke være en perfekt match, og med mye hodepine og lite energi ble det beste for hesten å flytte videre! Det ble likevel noen gode prestasjoner og stevne både i Sverige og Danmark før YWC i 2018. 


Det ble mest hvile resten av 2018, for så å trene showmanship og starte noen få stevner i 2019. 




Med egen hest er det lettere å satse på EM, men da det ikke var hest som var EM materiale her (Snappy har blitt 22) var det ikke vanskelig å takke ja til å bli med på danskenes laguttak. Jentene var kjente fra Texas og med dansk familie så var også tilhørigheten til stedet. Så i 2020 har Aurora fått æren av å representere Danmark. 🇩🇰🇩🇰🇩🇰 



Det er et «voksent» lag og det blir treninger både i Danmark og Sveits før sommeren. I år går Youth World Cup av stabelen i Nederland mens cuttingen går i Tyskland. Rikke Benjaminsen skal trene det danske laget i år. 3.gangen på rad blir Aurora lagets yngste deltaker.  Følg de på: 
Team Denmark Instagram

Det blir beinhard konkurranse og mange deltakerland i år. Det siste året har treningen foregått for Emilie Bendix. Hun er dansk og har tatt turen opp til Norge for å trene folk her i Lommedalen. Hun var selv deltaker på Youth World Cup i 2018 og håvet inn medaljer i de fleste klassene. 

Frem til Youth World Cup blir det trening i Norge med Emilie, i Danmark og Sveits for Rikke og stevner både i Norge og Danmark. Følg med videre på veien til western VM