onsdag 2. november 2016

Liten fremdrift, skynde seg sakte.

Aurora ble skadet da hun skulle ut å hente hesten på beitet. Hun husker ikke hva som skjedde. Hesten ble funnet med røket leietau, hoppende og bitende etter en hjortelus. 



Aurora var så fortumlet og borte at det ble ringt til ambulanse, de ringte igjen til luftambulansen. Leiebilen møtte ambulansen på veien, og tok avgjørelsen om at det holdt med bil. Leiebilen kjørte foran og banet vei. 

Det hele var som hentet ut fra akutten. 

Klærne ble klippet, og CT ble tatt. Ingen synlige skader. 

Nå 6 uker etter er jenta fortsatt ute av drift. Forferdelig hodepine, svimmelhet og følsom for ytre stimuli. 

Vi er optimistiske, men det tar tid. Aurora er supermotivert og vil opp på hesteryggen snart. 

Hestene holdes i gang, mens hun hviler. 

Hennes første konkurranshest, shetlandsponnien Sofus, er tilbake på tunet. Han sprer glede bare ved å være seg. Den strie, ponnien, som både har blitt disket, og slått mange har lagt grunnlaget for en rytter som ikke har fått ting "gratis". 



En godtlandsruss, en shetlandsponni og en kaldblods var hestene Aurora samlet erfaring med før hun fikk Snappy. Sofus var med på cutting-clinik, og hun konkurrerte med begge ponniene. Hun var underveis heldig og fikk låne flere  quartere som hun konkurrerte med og som regel også fikk plassering med. 



Her ser vi: Cookie, Mimi, Krumme, Frøkna og Dixie 



Youth world cup baserer seg jo på lån av hester. En av de viktigste egenskapene her er evnen til å tilpasse seg nye hester. 
Aurora har vært heldig og fått låne hester, samt at hun har hatt tilgang til flere på eget tun. Hun lærte seg å ri på hester som ikke har vært vidre "gode" i western. 

En relativ bred hesteerfaring til 12 år å være. 

Den erfaringen skal fortsette å øke. Nå må hun bare bli frisk. Veien vidre er målet om å bli tatt ut på Norges lag til Youth world cup 2018. 

Vi benytter muligheten til noen trivelige tilbakeblikk. 

Snappy 


Sofus 

No need for words. ❤️