lørdag 2. juli 2016

Så var VM over.



2 sølv to forskjellige klasser. Nye venner og nye erfaringer. Å delta på youth world cup med verden beste ungdommer er helt rått. Mange fnyser litt hjemme når Aurora kommer hjem med et hav av rosetter. Det SER jo veldig enkelt ut. Da er de ENDA mer gøy og konkurrere i verdenstoppen og plassere seg her også. Her er det alt fra 13-39 i klassene. Får du 11 i en klasse med 39 er det veldig bra. Du er praktisk talt nummer 11 i verden. . Smil. 💪🏻👏🏼😉

For Auroras del, så ble hun sulten på mer og håper bare at det er mulig å få kjøpt seg en ny hest. Vi får se. Planleggingen til neste youth world cup er vist allerede i gang. Håper noen tar seg tid til å høre på våre erfaringer. 

Takk til alle sponsorer, venner og familie som stiller opp så dette er gjenomførbart. Det hadde ikke gått uten deres støtte. 

2 sølv til Norge. Så blir spørsmålet, fortsetter veien til neste western-VM? 



fredag 1. juli 2016

Ranch riding!



Konkurransedagen startet tidlig. Aurora skulle starte siste klasse, og brukte dagen fra kl 06.00 til å longere hester og bistå sine lagvenninner. Hesten hun skulle ri, skulle delta i alle de andre klassene, 5 i tallet, før Aurora skulle ri. Hun hadde heller ikke ridd han på to dager. 
Hadde ikke de største forventningene. I 17-tiden var hun sliten, fått vondt i hodet og hesten hadde vært ute av boksen og i gang siden 08.00. DET sier jo også litt om rasen. Da klassen før var ferdig jogget vi rundt for å følge hesten i stallen. 
Det var viktig å la han få komme 2 minutter på boksen. Noen krav kan man vel stille 😉. Hesten fikk komme inn, fikk av hodelaget og tisse..... akkurat DET  som var planen. 

Han hadde gått horsemanship før, noe som er en BLING klasse, og måtte bytte utstyr til ranch riding. En litt mer "støvete" klasse. Ikke BLING, hverken på hest eller rytter. 

Aurora var start nummer 18 av 26. 

Hun red rent og pent. Ingen feil, safet. 
Jeg håpet hun var blandt topp 10 og hun ble ropt inn til premieutdeling. Hurra! Er du blandt topp ti får du medalje. Hun hadde blandt annet konkurrert mot hun vi kjøpte Snappy av. En veldig dyktig jente, flere år eldre fra Belgia. De telte ned, og ned, og da hun ikke ble nummer 4 sto jubelen i taket. Enda en palleplass. Så ble det jammen meg et sølv til. 73 flotte poeng i ranch riding i youth world cup. 

12 år, 2 sølvmedaljer i to tøffe, kule klasser. 

Det er bare å ta av seg cowboyhatten og gratulere.